Gå till huvudsidan Läs de senaste nyheterna! Lite om Limhamns SKs historia Verksamheten i klubben Spelkalendern! Har du kollat ditt senaste ratingtal? Se senaste partiet! För den resultatsugne! Har du läst de senaste artiklarna i klubbtidningen? Länkar till andra schacksajter! Maila Webmastern!

 Resultat Skol-SM för flickor i Stockholm, 2007

Den 9-11 mars spelades Skol-SM för flickor i Stockholm.
Limhamns SK deltog med 10 flickor.


Nada ej närvarande.

 
Lyckad helg för våra duktiga flickor! Vi sitter nu på tåget på väg hem från Flick-SM i Stockholm. Det blev bara resultat, 1 silver (Kamelia Tadjerbashi), 1 brons (Nada Gjoreska) och ytterligare 4 st. topp 10-placeringar. I årets flick-SM deltog 81 spelare, varav 10 från Limhamns SK. Tävlingen avgjordes i SK Rockadens fina lokaler, Hägerstensåsens Medborgarhus. Den erfarna ledartrojkan, Olle Eleby, Jonas Sandbom, Olov Simu och Leif Stenberg m.fl, såg till att trivseln och spelglädjen var på topp i spellokalen.

Grupp A - födda 1987-90
6 deltagare, 8 ronder
NamnSkola/KlubbPoäng
1. Amelia KrzymowskaÖstra Reals Gymnasium/SK Rockaden8
2. Kamelia TadjerbashiLunds Universitet/Limhamns SK
3. Nada GjoreskaS:t Petri Läroverk/Limhamns SK
5. Julia SörensenLars-Erik Larssons Gymnasium/Limhamns SK
 
Vår tjejtrio skötte sig bra i den jämna gruppen, där Rockadenflickan Amelia överraskade stort med ett effektivt spel. Kamelia, Nada och Julia hade många hårda inbördesduster och kunde tyvärr inte rubba vinnaren. Bra spel, men den åtråvärda Guldpokalen hamnade inte denna gång i Limhamn.
 

Grupp B - födda 1991-93
13 deltagare, 8 ronder
NamnSkola, KlubbPoäng
1. Inna AgrestMatteusskolan/Sollentuna SK8
2. Matilda BerkellÅrstaskolan/SK Rockaden
3. Klara Asplund-HögelinKunskap En/SK Rockaden5
7. Drazena DragicevicOxievågsskolan/Limhamns SK4
11. My JangemarkDammfriskola/Limhamns SK
 
Hela tävlingens suverän var, Inna Agrest som vann i ren uppvisningsstil. Hennes imponerande ratingtal är 2350. Drazena och My låg i mitten i det övriga jämnstarka fältet. Tyvärr blev det förlust för båda i den viktiga slutronden och det betydde säkert några placeringar.
 

Grupp C - födda 1994-96
36 deltagare, 8 ronder
NamnSkola/KlubbPoäng
1. Jessica BengtssonE Pettersson sk./SS Manhem
2. Angelina FranssonHackebackesk./Glasrikets SK6
3. Linda ÅströmEngelskask Linköping/Linköping ASS6
4. Malin TjärnemoSundsbroskolan/Limhamns SK6
14. Amanda PetterssonFridhemsskolan/Limhamns SK4
21. Fanny EjlertssonMellanhedsskolan/Limhamns SK4
 
Malin spelade ett inspirerande angreppsschack och det var mycket nära, att det hade räckt ända fram till guldet. Remin i nästsista ronden mot segrarinnan Jessica Bengtsson var Malin bonde mer i det dubbla springarsalutspelet. Amanda förlorade i rond 1 och radade sedan upp med fyra raka vinster! I de tre avslutande partierna blev det förluster mot starkt motstånd. En väl genomförd turnering. Fanny låg i hela tävlingen i mitten av fältet och saknade den där extra halvan för att uppnå till pokalsnivån.
 

Grupp D - födda 1997 och senare
26 deltagare, 11 ronder
NamnSkola/KlubbPoäng
1. Sabina RahmanianMälarhöjdens skola/SK Rockaden9
2. Sara Hadi MirzaRåbyskolan/Bro SK9
3. Rina WeinmanHillelskolan/Sollentuna SK
7. Ina KraemerGeijerskolan/Limhamns SK
19. Jonna MalmbackGeijerskolan/Limhamns SK5
 
Lågstadiegruppen slog ett nytt deltagarrekord. Ina låg länge med i toppstriden med många kamppartier. Speciellt vinsten i rond 6 där en brilliant manöver med springare och bonde mot springare avgjorde partiet. Även hennes klasskamrat Jonna, hade en bra turnering med 5 vinster och 6 förluster. Jonna ser redan framemot nästa års Flick-SM, som förhoppningsvis går i Limhamn.

En stolt schackfarfar
Conny

 


Copyright © Limhamns SK 2007, all rights reserved