Gå till huvudsidan Läs de senaste nyheterna! Lite om Limhamns SKs historia? Verksamheten i klubben Spelkalendern! Har Du kollat ditt senaste ratingtal? Partihörnan För den resultatsugne! Har du läst de senaste artiklarna i klubbtidningen? Länkar till andra schacksajter! Maila Webmastern!

Ordförandespalten
av Stellan Brynell

Så har vi lagt ännu ett verksamhetsår till handlingarna. Vi har haft många framgångar på både junior- och seniorsidan och dessutom har vi orkat med flera tunga arrangemang som Sigemanturneringen, Limhamn Open och den internationella juniorturneringen.

Smolket i glädjebägaren är att året slutat med ett ganska stort ekonomiskt minus. Detta beror bland annat på den medlemsminskning vi råkade ut för för ett par år sedan, vilket nu slår igenom i minskade bidrag och bingointäkter. Medlemsminskningen har vi stoppat och nu hoppas vi att öka igen, men vi kommer ändå att tvingas se över våra kostnader det kommande året. Målet är att gå jämt upp nästa år.

Någon kris är det verkligen inte tal om - vi har fortfarande gott om pengar, men det är aldrig roligt när man går back. Vill du själv göra en insats kan du teckna dig för en bingolott i veckan, bli stödmedlem eller kanske till och med fixa en köpare till en ruta i Club 64.


Redaktörens ruta
av Henrik Paulsson

Ytterligare en schacksommar till ända. Med många, fina framgångar både i junior- och seniorleden.

Det började med härliga Sigemanturneringen. Den blir bara bättre och bättre för varje år och i Hipps magnifika lokaler fullständigt gnistrade det när världseliten var igång. Direktsändningar på Internet och Text-TV gav dessutom hela Sverige möjlighet att följa evenemanget. Synd att Jonny Hector inte gjorde en toppturnering.

I slutet av Juni startade den Internationella Juniorturneringen nere på Vasagatans lokaler. Lars Månsson gjorde åter en kanoninsats och slutade tvåa. I fjol slutade han trea så man kan hoppas att trenden fortsätter till nästa år.

I SM var det dags för nya framgångar, dock utan pricken över i:et. I SM-gruppen stred hela tiden Jonny och Stellan i täten och slutade på andre respektive tredje plats. Och i Junior-SM lyckades Daniel Wakeham sno åt sig tredjeplatsen efter en grym spurt.

Som om det inte var nog har Stefan Schneider tagit sin första IM-inteckning. Det skedde i Politiken Cup där han, efter att ha slagit bland andra Tiger Hillarp-Persson, slutade trea.

Stellan Brynell och Dan Östergaard slogs i toppen av Falkenbergs sommarturnering. Till slut stod Stellan som segrare efter att han vunnit det inbördes mötet.

Under sommaren har också Jonny Hector blivit stormästare på nytt, denna gången i korr. Därmed slog han in sig i den celebra skara av tio personer i hela världen som är dubbelstormästare.

Tyvärr höll sig inte den kollektiva formen hela på topp hela tiden. Hector kom inte upp till normal nivå i den spännande finalen av Visa Nordic Grand Prix. Och Stefan gjorde inte direkt sin bästa turnering i Antwerpen.

Allt ovanstående och mycket mer kan man dagligen läsa om på ett antal ställen på Internet. Schacket på nätet har expanderat otroligt den senaste tiden och för er som har svårt att hitta rätt i djungeln finns en liten guide till schack på Internet i det här numret. Och glöm inte att besöka LSKs sida http://www.limhamnssk.m.se

Hösten innehåller mycket kul. Elitserien med Limhamn som ett av lagen som kan vinna är nog den bästa upplagan någonsin. Och så drar Klubbmästerskapet och diverse serier igång.

Nu tänkte jag börja träna inför nästa upplaga av VM. Kan Akopian så kan jag.

Ta vara på er.


Copyright © Limhamns SK 1999, all rights reserved