Gå till huvudsidan Läs de senaste nyheterna! Kan du Limhamns SK's historia? Verksamheten i klubben Spelkalendern! Har du kollat ditt senaste ratingtal? Se senaste partiet! För den resultatsugne! Har du läst de senaste artiklarna i klubbtidningen? Länkar till andra schacksajter! Maila Webmastern!

Ordförandespalten
av Stellan Brynell

Sommaren har varit mycket lång och het och dessutom schackfylld. Sigemanturneringen och vår juniorturnering förflöt som vanligt utmärkt. Därefter väntade SM och glädjande nog blev Jonny Hector svensk mästare, vilket för övrigt var på tiden!

Men kanske allra roligast var det att vårt kadettlag lyckades vinna Kadettlag-SM. Det var första gången som klubben tog hem den titeln. Under hösten går träningen vidare i olika grupper slå bäva månde deras motståndare nästa år.

Ett av den kommande säsongens mål är att även vårt seniorlag skall lägga beslag på mästartiteln. Nog borde vi kunna klara det, eller måste vi vänta på att kadetterna skall växa upp och ta över innan det skall bli verklighet?


Redaktören har ordet
av Pär Träff

"Om er framgång må lycksaligt skaldas", som Olof von Dalin skrev i Then swänska Argus på 1700-talet.

Han hade i och för sig inte Limhamns Schackklubb i åtanke, utan Hedvig Taube, men Limhamns Schackklubbs framgångssaga är ännu inte all. Först en silvermedalj i Elitserien, sedan en mycket lyckad stormästarturnering och nu två individuella medaljer i Sverigemästargruppen, den högsta gruppen i ett svenskt mästerskap. Det är något Limhamns Schackklubb kan ståta med. Guldet inbringades av GM Jonny Hector, och GM Stellan Brynell tog för andra året i rad en bronsmedalj i samma grupp. För den tredje deltagaren I Sverigemästargruppen från Limhamns Schackklubb, IM Björn Ahlander, hade lyckan vänt i år. Han fick nöja sig med en mer blygsam placering.

Limhamns Schackklubbs Christin Andersson har tagit den slutliga inteckningen i WIM-titeln. Allt hon nu behöver göra är att se till att rankingen stiger tillräckligt högt för att få kalla sig WIM! Kanske kommer det redan vid Schack-OS i Bled där hon får kämpa i det svenska damlandslaget?

Visste ni förresten att en stor del av den svenska OS-truppen för herrar består av spelare från Limhamns Schackklubb? Där ingår både GM Jonny Hector och GM Stellan Brynell.

Dessutom är det så att i Sveriges flicklandslag ingår numera Limhamns Schackklubbs Kamelia Tadjerbashi.

Limhamns Schackklubb är en framgångsrik förening som fortsätter att sätta fokus både på bredd och elit. Vi är en av Malmös största föreningar. Vi är en av Skånes största föreningar. Vi är också en av Sveriges största Schackklubbar med massor av juniorer, kadetter och miniorer! Snacka om bredd och spets!

Vår förening rider på en enorm framgångsvåg och framtiden för klubben ser mycket ljus ut. Limhamns Schackklubb placerar verkligen Malmö på kartan.

På ungdomssidan har vi också vunnit andra framgångar under våren och sommaren. Vår internationella juniorturnering blev som vanligt mycket lyckad även om framgångarna för våra egna juniorer inte var slå många just i årets tävling. Limhamns Schackklubb ställde upp med ett starkt lag i kadettallsvenskan och vann i år. Limhamns Schackklubb, kan alltså även kalla sig Svenska lagmästare för kadetter!

Även i individuella SM för juniorer, kadetter och miniorer blev resultatet bra. Bland annat knep Limhamns Schackklubbs Drazen Dragicevic en tredjeplats i Kadett-SM.

IM Johan Hellsten reser omkring och deltar i schackturneringar runt om på den internationella arenan. Limhamns Schackklubb syns på många håll.

Och du! Glöm inte bort skinktävlingen strax innan jul! Det är en lång tradition hos Limhamns Schackklubb.

Limhamns Schackklubb är en stor klubb och har en fin klubbkänsla. Det är viktigt för en förening. Vi visar verkligen framfötterna och ser till att det kommer fram nya unga spelare som blir morgondagens stjärnor.

Eller som GM Stellan Brynell, Limhamns Schackklubbs ordförande, uttrycker det. "Limhamns styrka är att det alltid finns någon som är bättre. Då får man hela tiden kämpa sig uppåt."

Det är sant att med rätt träning och rätt anpassat motstånd växer också spelstyrkan. Hos Limhamns Schackklubb finns motstånd och träning från nybörjarnivå till världsklass.

GM Stellan Brynells schackskola för klubbens yngre spelare fortsätter som vanligt nu i höst på Vasagatan.

Detta nummer av Limhamns Schackmagasin, solen på Er schackhimmel, spår alltså Er, Limhamnare, en lysande framtid!

Besinna detta och bli en del av framgången. Per aspera ad astra!


Copyright © Limhamns SK 2002, all rights reserved